Ohlédnutí se za rokem 2020

  • 19. 1. 2021

Je třetí týden lednový roku 2021. Minulý rok jsme již touto dobou poctivě trénovali…až do března. Rok 2020 si budeme pamatovat, byl to náročný rok po všech směrech a pro všechny. Pro nás to byla hlavně výzva. Výzva, která nás motivovala hledat cesty, jak nadále trénovat a dělat to, co nás baví, v omezeném režimu. 

Snažíme se dětem vštípit lásku ke sportu. Nejen protože atletikou žijeme, ale také proto, že sport a pohyb je zásadní pro naše zdraví. Obzvlášť v těžkých dobách, kdy je lehké klesnout na mysli, kdy se na mladé i starší valí ze všech stran negativní zprávy. Právě v takových chvílích je pohyb cestou úniku. A my jsme chtěli, aby všichni naši členové a spřízněné duše na tuhle cestu nezapomněli. Pojďme si zrekapitulovat, jak jsme se s zmíněnou výzvou popasovali.

Hned první týden po lockdownu jsme spustili program s výzvami. Vzpomínáte na toaleťáky a švihadla. Byla to jízda. V deseti výzvách jsme každé dva dny motivovali nejen naše členy k nejrůznějším výkonům. Byla to zábava, ale taky fuška. Jakmile jsme spustili novou výzvu, hned jsme začali přemýšlet nad další. Stříhali jsme videa nejlepších kousků, zpracovávali výsledky, vyhlašovali.

Ve zkratce, 10 výzev bylo akorát 🙂 Radostné obličeje všech účastníků výzev a jejich zapálení bylo sladkou odměnou za všechnu tu dřinu. Hodně jsme se na tom naučili a když bude potřeba, začneme s nimi zase.  

Výzva č. 5😎

V mezičase výzev jsme natáčeli videa online na protahování. Díky paní Brůžové, která všechna cvičení připravovala, jsme mohli poskytnout inspiraci všem členům domácnosti, jak si zacvičit a protáhnout svoje tělo každý den❤

Na začátku dubna jsme se s rodiči pustili do šití roušek, chtěli jsme pomoct tam, kde je potřeba. A tak 213 roušek od šikovných maminek SC Startu putovalo do domova pro seniory v Karlových Varech. Moc děkujeme našim rodičům za to, že jsou s námi.

V polovině dubna jsme zakončili výzvy vyhlášením nejlepších účastníků a od druhé půlky jsme  netrpělivě čekali na první pozitivní vyhlídky v oblasti uvolňování opatření. První květen pro nás byl velice nostalgický, protože za standardní situace bychom zahajovali atletickou sezónu tradičními májovými závody. 

Od druhého květnového týdne jsme začali trénovat dle možností a připravovat se na sezónu. 

Hned 1.června jsme se zúčastnili celorepublikové akce zorganizováním závodu Spolu na (AC) startu. Moc nás potěšilo, že přijel závodit i Láďa Tuláček, vicemistr světa ve skotských hrách z roku 2018, jehož účast nám závod příjemně zpestřila. 

Covid necovid, projekt atletika pro rodinu, se nám povedl zorganizovat v klasickém režimu celý. Ukončení projektu v podobě závěrečného závodu jsme nechali na konec června. Ve stejný den jsem organizovali již tradiční ukončení školního roku s rodiči i dětmi. Závody v kombinaci rodiče+dítě jsou neuvěřitelně napínavé, jednoduše se jede na maximum, a tak to má být! Díky vám všem za to, že se účastníte. Vždycky je to skvělá atmosféra.

V létě jsme se zorganizovali 3 městské tábory, které byly beznadějně naplněné. A na chvíli se zdálo, že je svět v pořádku. Bylo to fajn pocit.

Na konci léta jsme po dvou letech udělali náborovou kampaň a potěšil nás zájem dětí a rodičů nejen o atletiku, ale i o náš klub. Kapacity tréninkových skupin jsme naplnili do posledních míst 😍

 6. Záři jsme organizovali Běh městem Bečov, panečku, už třetí ročník! Čas letí stejně v jakémkoliv režimu a líbilo se nám to. Počasí jsme měli přímo sváteční, závodníci byly natěšení, jak se patří. Trasa byla náročná a všechno šlo jak po másle. Těšíme se na příští rok, kdy bude již opravená část hradu a my hlavní trasu závodu zase trošku vylepšíme.

V září jsme trénovali i závodili. Významné úspěchy nás neminuly. Filip Hlídek obsadil 4.místo na Mistrovství ČR juniorů ve skoku vysokém. Vanda si ve finále čokoládové tretry v běhu na 300m doběhla pro 5.místo. A že to byly nervy, aby taky ne, když je takový běh součástí zlaté tretry. 

Odzávodili jsme, co se dalo. A konec října byl znovu ve znamení zpřísněných opatření. Na která jsme tentokrát reagovali pomocí psaných trénínků, a vytváření tréninkových tras s úkoly na různých stanovištích po Karlových Varech pro individuální cvičení. 

V listopadu trenér Péťa připravil výzvu jen otevřenou všem, ale jen pro disciplinované povahy. Skákání přes švihadlo je makačka. Ale to, co účastníci předvedli, byly skvělé výkony. Po minutě ve dvaceti dnech naskákali všichni účastníci víc jak 21 tísíc přeskoků. 

V prosinci jsme připravili poslední trasu plnou úkolů na stadionu, a to trasu mikulášskou. Dárečky i čert s mikulášem, všechno bylo, a navíc na čerstvém vzduchu. 


I když se zdá, že se nic neděje, tak opak je pravdou. A to je vlastně jen zlomek toho, co jsme za minulý rok spolu všichni podnikli. Rok 2020 zůstane nezapomenutelným. Nám přinesl i mnoho pozitivního, kromě nových zážitků a zkušeností, máme nové kvalitní posily v trenérských i závodnických řadách ❤Rok 2021 je před námi a my si přejeme, aby pro nás byl už víc offline než online. A vám přejeme, ať je takový, jaký si ho představujete.🍀🍀🍀